Skip to content Skip to footer

Hoe verander je de tekst “My Blog” en het WordPress-icoontje op je WordPress-website?

Als trotse eigenaar van een WordPress-website wil je natuurlijk dat deze perfect aansluit bij jouw merk en visie. Een van de eerste stappen om dit te bereiken, is het aanpassen van de standaardinstellingen die WordPress biedt, zoals de tekst “My Blog” en het WordPress-icoontje in de browser-tab. Gelukkig is dit een eenvoudig proces dat je snel kunt voltooien. Hieronder volgen de stappen die je moet volgen:

1. Verander de tekst “My Blog”:

  1. Log in op je WordPress-dashboard: Ga naar de inlogpagina van je WordPress-website en voer je inloggegevens in om toegang te krijgen tot het dashboard.
  2. Navigeer naar Instellingen > Algemeen: In het linkermenu van je dashboard vind je de optie ‘Instellingen’. Klik hierop en selecteer vervolgens ‘Algemeen’.
  3. Pas de Site Titel aan: Hier kun je de titel van je website wijzigen. Typ eenvoudigweg de gewenste titel in het veld “Site-titel”.
  4. Sla je wijzigingen op: Scroll naar beneden op de pagina en klik op de knop “Wijzigingen opslaan” om je nieuwe titel op te slaan.

2. Verander het WordPress-icoontje:

  1. Bereid je afbeelding voor: Maak een nieuw favicon-bestand in het formaat .ico. Dit bestand moet 16×16 pixels groot zijn voor het beste resultaat.
  2. Upload je favicon naar WordPress: Ga naar Media > Nieuw bestand in je WordPress-dashboard en upload het favicon-bestand dat je hebt gemaakt.
  3. Kopieer de URL van je favicon: Nadat het bestand is geüpload, kopieer je de URL ervan. Deze heb je nodig om het favicon in te stellen.
  4. Installeer en activeer een favicon-plug-in: Als je geen plug-in hebt waarmee je het favicon kunt wijzigen, zoek dan naar een geschikte plug-in in de WordPress Plugin Repository en installeer en activeer deze.
  5. Ga naar de instellingen van de plug-in: Nadat de plug-in is geactiveerd, zoek je in het WordPress-dashboard naar de instellingen van de plug-in en voer je de URL van je favicon in.
  6. Sla je wijzigingen op: Zorg ervoor dat je alle wijzigingen opslaat voordat je de instellingenpagina verlaat.

Conclusie:

Het aanpassen van de tekst “My Blog” en het WordPress-icoontje op je WordPress-website is een eenvoudig proces dat slechts een paar minuten in beslag neemt. Door deze kleine maar belangrijke aanpassingen kun je de uitstraling van je website verbeteren en ervoor zorgen dat deze perfect aansluit bij jouw merkidentiteit. Volg gewoon de bovenstaande stappen en je bent klaar om te gaan!

Laat een reactie achter

Hidde: +31 06 209 366 11
Michael: +31 06 828 706 95
Go to Top